+36 70 421 4724 info@mehesutoszig.hu

A Svájcban kifejlesztett több, mint 60 éves PENETRAT ásványi só alapú adalékszeren alapuló technológiának időtállóságát számos, 25-30 évnél régebbi hazai referencia bizonyítja.

PENETRAT® koncentrátum tömör szerkezetű falazatok és betonok vízzáró szigeteléshez.

A PENETRAT® vízzáró koncentrátum sajátossága, hogy 5-15 cm mélységig a szerkezetbe hatol, a kapillárisokban kikristályosodik, így a tömör falazatok, betonok szerkezetét vízzáróvá alakítja. Repedésmentes felületen 3 rétegben felhordva, víznyomás ellen is alkalmas akár negatív oldali vízzárásként.

Alkalmazás lépései

1. Szerkezettiszta felület kialakítása (csak felújítandó falszerkezetek esetén szükséges)

Vésőgép segítségével el kell távolítani a tömör falszerkezetek és betonok külső, sószennyezett rétegét, melyen gipsz és mészhabarcs maradvány nem maradhat. Ez a lépés az eljárás egyik legfontosabb eleme annak érdekében, hogy a PENETRAT® a kapillárisokon keresztül bejusson a tömör falazatokba és betonszerkezetekbe.

2. Felület nagyfokú előnedvesítése

Felhordás előtt a falazatot teljes mértékben át kell nedvesíteni, hogy a falszerkezet a vizet kapilláris úton magába szívja. Ez a kapilláris szívás teszi lehetővé a PENETRAT® koncentrátum mély behatolását a szerkezetekbe.

3. PENETRAT® koncentrátum receptúra szerinti bekeverése

Iszap-, gúz sűrűségű keverék az ideális.

  1. réteg: 1 vödör (0,75kg) PENETRAT® koncentrátum + 1 zsák (25kg) cement + víz
  2. réteg: 1 vödör (0,75kg) PENETRAT® koncentrátum + 1 zsák (25kg) cement + 12,5kg 0-1-es kvarchomok + víz
  3. réteg: 1 vödör (0,75kg) PENETRAT® koncentrátum + 1 zsák (25kg) cement + 12,5kg 0-4-es mosott kavics + víz

Mivel a PENETRAT® koncentrátum a levegő esetlegesen magas páratartalma esetén reakcióba léphet a cementtel, a keveréket ajánlott 48 órán belül felhasználni és felhasználás előtt végig szárazon tartani.

4. Rétegek felhordása

Kézi vagy gépi erővel egyaránt lehetséges, cél a homogén bevonat képzése. Az 1. rétegnek minimum 2mm vastagságúnak kell lennie. A rétegek felhordása között 24 órának kell eltelnie és minden réteg felhordása előtt a felületet újra és újra be kell nedvesíteni.

5. Utókezelés

Az elkészült felületet nedvesen kell tartani legalább 3-4 napig.

  • Anyagszükséglet:
    1 rétegben 0,07-0,09 kg/m2 felülettől függően
  • Kiadósság:
    1 rétegben 9-10 m2/vödör (0,75kg) felülettől függően